onsdag 18 mars 2009

Hej

Den senaste tiden har inte varit helt lätt på något sätt och det är anledningen till att jag har varit borta så länge.

Vet inte om jag har nämnt det för någon, men jag har lidit av grava sömnproblem sedan sena tonåren. Det kommer och går i perioder, men på bra dagar snittar jag 5 timmar per natt. På dåliga dagar blir det 2-3 timmar på sin höjd, om ens det. Jag har haft och är fortfarande mitt inne i en riktigt, riktigt dålig sömnperiod. Och när jag sover så här lite så tar det all min kraft att ens ta mig igenom dagen utan att bryta ihop av ren utmattning. Hjärnan blir helt slö och jag har inte koll på någonting, tappar bort saker, glömmer bort saker, har ingen inspiration till någonting. Jag känner mig ihålig och är bara ledsen hela tiden. Av erfarenhet vet jag att det här går över efter ett tag, några veckor till så borde det bli bättre.

Så jag har inte glömt bort er och inte heller planerat att sluta blogga. Jag bara orkar ingenting utöver det jag absolut måste just nu.

Hittade ett pianostycke som jag skulle vilja dela med mig av. Han som spelar heter Yiruma och stycket heter "River Flows in You":

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fy va' det låter jobbigt!

Hoppas sömnen kommer tillbaka till dig snart!

Malde sa...

((((Håller om))))

Sov så gott inatt eller när det nu blir.

Ska jag komma och läsa godnattsaga? ;-)

Myra sa...

Neeej. Är det en sån period nu... :(

Men vet du. Kanske, kanske, kanske jag har något som kan pigga upp dig. Det gäller påsken.
Jag ska blogga om det i morgon fm, men vi kan höras om det på mailen.

Kram sålänge!

Malde sa...

Halloj i betongen! I morgon fm är det min önskegäst i P4-mötet på Radio Stockholm (103,3). Det börjar efter 09:30-nyheterna.

Kram!

RackarTuss sa...

Hej hej "Z"...... (jäsp)
Hur e de?

Ulrika sa...

Men lilla Asfalten... har du äntligen fått sova nu? Är det därför inget finns här när jag tittar in? JAg saknar dej juuuuuuu! Ska jag säga som bloggat typ en gång i veckan senaste tiden. So what. Livet kom emellan. Det gör det ibland. SÅ ta du hand om livet, och när du tröpttnat på det (livet, det verkliga alltså) kan du koma tillbaka til oss! Eller så tar du en paus, skaffar en billig biljett till USA:s östkust och så kommer du hit med dottern och viiiiilar dej ett tag. Jag lovar att ge dig mat och vin och stilla dagar i trädgården. Kram från Ulrika

RackarTuss sa...

Hej!
Hörde att ni hade en trevlig bloggträff - Malde, du och Myra. :)

Märtagreta sa...

Ja, jag vet hur konstig man blir utan sömn, inte för att jag har sömnproblem men det har ju dottern. Hoppas du får krafterna tillbaka, ibland måste man bara ta hand om det allra nödvändigaste.

SubtopiaDream sa...

Till en sömnlös syster..

Sänder dig en värmande tanke.
Jag förstår dig så väl,jag har det prscis som du och just nu känns det som om jag vill lämna in min hjärna någonstans och rensa hårddisken o starta om efter ännu en "vargnatt"
5 timmar är en "bra natt" och om jag inte fuskar med ins.piller (vilket jag hatar) blir det ännu mindre sömn.
Tyvärr tar ju inte livet paus utan rullar på som vanligt med jobb o familj vilket är tufft när det känns som all kraft är förbrukad innan man ens klivit upp ur sängen på morgonen, men jag ler åt min spegelbild sätter mascara på fransarna o drar ner mössan över öronen o kryper ihop i ett fredat hörn av t-banan på väg till jobbet men egentligen skulle jag vilja stänga av världen och alla krav och bara lulla runt hemma o "göra ingenting" i ett par veckor..
Jag har i alla fall börjat på en sömnskola på vc där vi är ett gäng sömnlösa som träffas en gång i veckan tillsammans med två sovteraputer, får se om det hjälper..

kram från en medsyster

Anonym sa...

Det är 2011 nu hälsar Glitter-STHLM

Det Mörka Hotet sa...

Hoppas allt är väl med dig - och det skulle vara toppenkul ifall du började blogga igen...